Anmeldelse: ‘Borderline – Psykoedukation, forståelse og behandling’

Anmeldt af Selma
‘Jeg er optimistisk og spændt på hvad den bedre forståelse af mig selv kan føre til!’

 

9788741255545At læse bogen har været en kæmpe øjenåbner for mig. Den har givet mig en bevidsthed om mange mekanismer i mig selv jeg ikke kendte til. Det har været en enorm lettelse at forstå, at det kaos jeg har oplevet når det var allerværst, ikke bare er et stort uforståeligt kaos, men at det kan både forstås og forklares.

Da jeg begyndte at fordøje at have fået diagnosen borderline, fik jeg lyst til at vide mere. Jeg synes ikke den korte beskrivelse jeg kunne finde på nettet og i den folder Centralvisitationen gav mig, indeholdt meget genkendelse eller svar. Bogen her var den første der dukkede op i en bibliotekssøgning, og siden har jeg også fået den anbefalet på Stolpegården, hvor jeg er begyndt i et introduktionsforløb til mentaliseringsbaseret terapi.

Inden jeg gik i gang med bogen var jeg nervøs for at læse mere, da det tidligere har gjort mig rigtig ked af det at blive konfronteret med alt det svære der kan være en konsekvens af at have en personlighedsforstyrrelse.

Når jeg læser denne bog, bliver jeg da også netop rigtig ked af at læse om de svære ting jeg kan genkende hos mig selv. Nogle dele af bogen rammer virkelig plet, specielt i afsnittet om tilknytning, hvor borderline beskrives ud fra forskellige typer af tilknytningsmønstre. Overraskende er det også at læse at en tredjedel af den samlede befolkning har et usikkert tilknytningsmønster!

Det rigtig gode ved bogen er dog at den udover at byde på genkendelse, forklarer grundene til at personer med borderline har det som de har det, og handler som de gør. Den har ændret den måde jeg opfatter mig selv på, og hvilke refleksioner jeg gør mig om mine handlinger. Det er helt sikkert en bog jeg vil vende tilbage til. Jeg er optimistisk og spændt på hvad den bedre forståelse af mig selv kan føre til!

 

Borderline – Psykoedukation, forståelse og behandling
Diane Andersen, Anne Helene Døssing Blaabjerg, Rikke Bøye og Morten Kjølbye
Hans Reitzels Forlag, 2012

Skriv et svar