Savner du et fællesskab?

Som borderlinelidende kan man ofte føle sig alene med sine tanker og følelser.

Derfor tilbyder Borderlinenetværket et fællesskab på nettet – i form af en Facebookgruppe udelukkende for borderlinelidende.

Gruppen er hemmelig, hvilket betyder, at kun medlemmerne kan se, hvad der bliver skrevet. Derfor fungerer den for mange som et frirum, hvor man ikke blot kan komme af med sine tanker, men også møde ligesindede, lære af andres erfaringer og selv give råd og støtte til andre.

ansigter

Jeg har spurgt medlemmerne, hvad gruppen betyder for dem, og et genkommende tema er ”spejling”:

For mig betyder gruppen, at jeg har andre ligesom mig at spejle mig i og føler mig “hjemme” og knap så alene. (Anonym)

Gruppen for mig betyder, at jeg kan komme af med nogle frustrationer, som så absolut er borderline-begrundede. Gruppen er også et sted, hvor jeg møder ligesindede, folk der enten har lært at leve med – eller skal til at lære at leve med – borderline. At jeg, kan “spejle” mig i andres erfaringer. Og så er det bare et sted, jeg ikke vil undvære. (Anonym)

For mig har gruppen betydet, at jeg ikke længere er så flov over min diagnose. Jeg puttede meget mig selv i en kasse med de negative tendenser, som borderline personlighedsforstyrrelsen ofte beskrives med.
Vi er simpelthen så forskellige i gruppen, også i forhold til hvor hårdt vi er ramt af lidelsen, men på trods af det, er der altid nogen at spejle sig i, og det er guld værd Man står aldrig alene, det er det smukkeste ved denne gruppe. (J.P.J.)

Gruppen har i skrivende stund 265 medlemmer, som alle har eller har haft diagnosen borderline/emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse. Det giver en masse daglig aktivitet, og man kan næsten altid finde nogen, der er klar til at lytte.

Et medlem påpeger dog, at det nogle gange kan være svært at rumme de mange opslag:

Gruppen betyder utrolig meget i min hverdag! Dog, kan jeg ofte blive så medrevet af folks opslag at jeg bliver en smule trist. (L.)

Af samme grund har gruppen nogle få, men vigtige regler. Blandt andet er selvmordsindlæg ikke tilladt, ligesom man skal sætte en advarsel øverst i sit indlæg, hvis man skriver om selvskade, sex, overgreb eller andet, der kan virke triggende på andre medlemmer.

L. er dog ikke skræmt væk – tværtimod:

Men ja, at være med i et fællesskab som er så imødekommende og forstående overfor ens problemer osv, er fantastisk!. Ville ikke undvære at være med herinde. Og er kommet til at holde af mange herfra, selvom jeg aldrig har mødt jer. (L.)

Sidst, men ikke mindst, bliver gruppens forskelligartethed og rummelighed fremhævet. Selv om vi alle har den samme diagnose, er vi nemlig vidt forskellige mennesker med hver vores personlighed. Og der er plads til det hele i gruppen.

Gruppen er for mig et sted, hvor jeg møder ligesindede, men også vidt forskellige mennesker. Et sted, hvor jeg kan dele alt, hvad jeg har på hjerte – lige fra dystre, opgivende tanker til billeder af mine kæledyr. Det er et frirum og et fællesskab, der giver mig følelsen af at være mindre alene. Her kan jeg få forståelse, støtte og opmuntring eller et skub i måsen, hvis det er dét, jeg har brug for. På samme måde deler jeg også selv ud af mine erfaringer og giver støtte der, hvor der er behov.

Siden jeg er kommet ind i gruppen, er jeg blevet meget klogere på min diagnose og på emner inden for det psykiske generelt, men også bare på livet og mange andre ting. Simpelthen fordi det er sådan en bredspektret gruppe, hvor alle er forskellige steder i deres liv og i deres helbredelse.

Jeg er så glad for at kunne være en del af dette fællesskab, fordi det giver mig rigtig meget, og så møder jeg jo en masse fantastiske mennesker, der hver især har noget at give. (Betina)

Hvis du har diagnosen borderline/emotionelt ustabil personlighedsforstyrrelse og har lyst til at blive medlem af gruppen, kan du kontakte Borderlinenetværkets formand, Pia Løvstad Frydensberg på admin@borderlinenetvaerket.dk

Da gruppen er hemmelig, kan den ikke søges frem på Facebook. Det betyder også, at dine Facebook-venner ikke kan se, du er medlem af gruppen.

/Reke

3 tanker om “Savner du et fællesskab?”

Skriv et svar